Scheepsbezoek Sea Cloud Spirit

In augustus 2023 kwam er sedert lange tijd nog eens een schip van Sea Cloud Cruises naar België.  En dan nog wel het nieuwste zeilschip van de 3 iconische schepen, de Sea Cloud Spirit.  Met een heel select groepje reisagenten kregen we de kans om deze prachtige driemaster te bezoeken aan Het Steen in Antwerpen.  Het schip werd gebouwd in 2021 en kan 136 gasten herbergen en 85 bemanningsleden.  

Sea Cloud Cruises - Sea Cloud SpiritSea Cloud Cruises - Sea Cloud Spirit











Vanaf het moment dat ik op het schip kwam viel mijn mond open van verbazing, ik zou om elk hoekje foto's kunnen trekken, zo mooi, zo authentiek, zo WAAW!  Katja, de hotel manager heeft ons het volledige schip laten ontdekken.  Er heerst een familiale sfeer aan boord dankzij het beperkt aantal passagiers.

Sea Cloud Cruises - Sea Cloud Spirit


Sea Cloud Cruises - Sea Cloud Spirit








Sea Cloud Cruises biedt al meer dan 40 jaar geweldige zeilcruises aan.  Zij gebruiken met hun zeilschepen zo veel als mogelijk de wind om je een onvergetelijke cruise te bezorgen.  Het is een avontuur op zich als je de bemanning de masten ziet inklimmen om alle zeilen te hijsen.

Het is een traditioneel zeilschip met teakhouten dekken, klassiek ingericht maar met luxe en stijlvol.

De belangrijkste reden dat klanten meevaren met Sea Cloud Cruises is omdat ze genieten van het zeilen en de rust die ermee gepaard gaat.  Dit is geen schip met shows en veel entertainment, het is vooral zoveel mogelijk buiten genieten, af en toe livemuziek en lezingen.  

Sea Cloud Cruises - Sea Cloud SpiritSea Cloud Cruises - Sea Cloud Spirit

Nog een belangrijke troef is de gastronomie, ze voldoen aan de hoogste eisen met gebruik van verse en regionale producten.  Duurzaamheid is heel belangrijk voor de rederij.  Naast het restaurant met verfijnde gastronomie kan je ook op het Lido-dek terecht om te dineren in openlucht en genieten van een flexibel bistromenu.

Sea Cloud Cruises - Sea Cloud Spirit







Er is een open-bridge policy, je kan dus op vraag de brug bezoeken, de kapitein geeft je met alle plezier de nodige uitleg.

Sea Cloud Cruises - Sea Cloud Spirit

Sea Cloud Cruises - Sea Cloud Spirit

De luxerederij heeft sinds kort ook haar nieuwe programma voor 2024 gepubliceerd met allerlei nieuwe routes, concepten en de Azoren als nieuwe bestemming.  Traditioneel zijn er de cruises in de Middellandse Zee, Noord-Europa en de Caraïben.  En wil je volledige rust dan kan je een transatlantische oversteek doen.

Sea Cloud Cruises - Sea Cloud SpiritIn 2024 zullen er ook programma's zijn die gericht zijn op mindfulness en welzijn, dit naast de traditionele culinaire en culturele reizen maar ook de thematische cruises zoals wijncruises en concerten.


Na een heerlijk glaasje champagne hebben we ons bezoek in schoonheid afgesloten.






Website Sea Cloud Cruises

Info over de Sea Cloud Spirit

Spreekt je deze avontuurlijke maar zeer comfortabele manier van reizen aan? Wil je graag meer te weten komen over deze zeilcruises?   Contacteer me via volgende link:

Ik wens meer informatie over Sea Cloud Cruises


Scheepsbezoek Sea Cloud Spirit

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x