Scheepsbezoek Queen Mary 2


Ontvangst Cunard

Vorig jaar heb ik het geluk gehad één van de bekendste schepen ter wereld te mogen bezoeken in Zeebrugge, de Queen Mary 2. Op deze prachtige zonnige dag bleek al snel dat de rederij Cunard service en onthaal hoog in het vaandel dragen. We werden al met open armen ontvangen voordat we op het schip binnengingen.    


Queen Mary 2

De Queen Mary 2, gebouwd in 2004, is voor mij zeer uniek omwille van zijn grootsheid en vorm, het is een echte oceaanlijner.  In elke haven krijgt het schip de nodige aandacht.  Je kan de schepen van Cunard al van ver herkennen aan hun zwart met rode schoorsteen.   In totaal kunnen er 2.690 passagiers aan boord van de Queen Mary 2 en zijn er 13 dekken. 



Vanaf het moment dat ik in het atrium binnenstapte viel mijn mond open van verbazing, ik kreeg het gevoel terug in de tijd te stappen.  Het interieur bestaat uit moderne klassieke materialen, warme kleuren, mooie verse bloemen, hoge ruimtes, gebogen trappen en brede hallen, de grootsheid van de Queen Mary 2 is zeer indrukwekkend.   

Atrium

Bibliotheek

Op de Queen Mary 2 zijn er 2 ruimtes die je nergens anders op een cruiseschip zal tegenkomen.  Op het schip bevindt zich de grootste bibliotheek, verdeeld over 2 verdiepingen.  Zoals je op de foto kan zien zijn de boekenkasten uit hout vervaardigt.  Een combinatie van art deco en vele kunstwerken die je kan bewonderen.  Verder organiseren ze ook een planetarium op zee in het Royal Court Theater.  Maak een virtuele tour in de ruimte, bekijk de sterren en reis naar de maan, elke dag is er een nieuwe show om je te verbazen. 

Gelukkig waren er enkele suites vrij die we konden bekijken.   Alle kajuiten zijn zeer stijlvol en luxueus ingericht.  Er zijn verschillende type kajuiten die elk zijn voordelen bieden zoals 24u per dag roomservice, conciërge-service of een een welkomstdrankje met fruitmand.  Elke kajuit is zeer comfortabel uitgerust en ezijn ook badjassen en slippers aanwezig.   

Verder hebben we een kort bezoek gebracht aan de Canyon Ranch Spa die 1.850 m² groot is en zich uitstrekt over 2 dekken.  De ideale plaats om even uit te rusten en te genieten van heerlijke massages en allerlei soorten behandelingen zoals de Hot Stone Massage, Thaise massage, Aroma stoombad, Finse sauna, …   

Balkonkajuit

Canyon Ranch Spa

Je zal je aan boord van de Queen Mary 2 sowieso niet vervelen door de vele faciliteiten aan boord, maar er worden ook vele lezingen, workshops en activiteiten aangeboden zoals een seminarie voor wijnliefhebbers gegeven door professionele sommeliers.  Je kan een partijtje gaan golfen met de golf simulator, je kan naar de fitnesszaal of lessen nemen, een duik in het zwembad nemenontspannen in de jacuzzi, shoppen in de luxe winkels, kunst- en danslessen volgen, computercursussen en nog veel meer  Ook voor de kinderen zijn er kinderclubs aanwezig.    

buitenzwembadThe Queens Room










s’Avonds kan je een gokje wagen in het casino of een show bijwonen in het Royal Court Theater met een variatie aan gastoptredens, jazz en blues concerten, acrobatie, musicals, …  Een gekende ruimte bij Cunard is de Queens Room waar je zoals de echte Britten kan genieten van een thee onder de gedecoreerde balkons of onder de prachtige kroonluchters een danspasje kan wagen op de houten dansvloer. 

Aan boord van de Queen Mary 2 zal je je nooit vervelen, op verschillende plaatsen in de clubs en lounges is er live-muziek te horen.  De Churchill’s Cigar Lounge is er om rustig te genieten van een sigaar of cognac, The Commodore Club biedt heerlijke cocktails gemaakt met Martini, The Carinthia Lounge is een premium wijn bar en dan is er nog de gezellige Champagne Bar.   Een toffe bar om te vertoeven is ‘The Golden Lion Pub’, een typische Engelse pub waar je ook kan gaan lunchen.  s’Avonds kan je ook hier je zangkwaliteiten testen door deel te nemen aan de karaoke. 

 The Champagne Bar


Tijdens je cruise aan boord van de Queen Mary 2 zijn, zoals bij de andere cruise maatschappijen,  je maaltijden inclusief, maar hier zijn ze van hoog niveau.  Ik had het geluk om in het hoofdrestaurant Brittania te mogen lunchen.  Dit restaurant ligt in een gigantische en mooi ingerichte hal en geeft je een echt koninklijk gevoel door de hoog-opgeleide butlers die een White Star Service bieden.  De beste chef-koks van de wereld bereiden hier elke dag de beste en meest culinaire gerechten.     
Restaurant Brittania

Om jullie helemaal in de mood te krijgen, vertel ik je wat ik gegeten heb.  Als entree koos ik voor een White Crab Salad met avocadomousse, tomatenvinaigrette met een crème fraîche Jelly.  Als hoofdgerecht nam ik de gegrilde rundermedaillons met spek, champignons, gestoofde sjalotten, Anna aardappelen, beboterde spinazie en een jus van thym...  Om de lunch af te sluiten koos ik als dessert voor de kaneel gepocheerde appel met haverkoek en appelmoes. Uiteraard heb je voor elke gang keuze uit een 4-5 tal soorten gerechten.


Gegrilde rundermedaillons

Voor de specialiteitenrestaurants dien je wel een kleine toeslag te betalen maar alle andere restaurants zijn inbegrepen.  Een aanrader (van een collega gehoord) is het Verandah Restauranteen klassiek Frans diner van seizoensgebonden verse ingrediënten. 

In totaal zijn er 10 restaurants aan boord, heb je zin om Indisch te eten?  Italiaans?  Amerikaans of Aziatisch?  Dat kan allemaal aan boord van de Queen Mary 2. 


Glamour, oog voor detail en het hoogste comfort is de cocktail om er een prachtige cruise van te maken.  Vind jij gastronomie, perfecte service en een ruime keuze aan faciliteiten belangrijk?  Hou je van een typische Britse stijl?  Dan hoef je niet verder te zoeken want Cunard geeft je keuze uit 3 gelijkaardige schepen: Queen Mary 2, Queen Elisabeth en de Queen Victoria.

Heb je zin gekregen om eens mee te varen met de elegante Queen Mary 2?  Dan heb je meerdere keuzes qua bestemmingen.  Je kan dichtbij blijven en een cruise op de Noordzee of naar de Fjorden maken.  Wens je te genieten van volledige rust, dan maak je best een Transatlantische cruise van Southampton naar New York.  Of je kan zelf een cruise maken in 2021 naar Afrika met dit schip. 

Wens je graag meer info of een prijsofferte?

Scheepsbezoek Queen Mary 2

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x